Duurzame Disposables

Duurzame Disposables

Je gaat eten serveren, dan heb je natuurlijk servies nodig. Wegwerpservies is handig, maar is het ook milieuvriendelijk? In dit stuk vertellen we je meer over de volgende vragen:


 • Wat zijn disposables? 
 • Wat zijn duurzame disposables verpakkingsmaterialen? 
 • Waar moet een milieuvriendelijke disposable verpakking aan voldoen? 
 • Hoe kies ik de beste bio disposables?

Wegwerp

Disposables zijn gebruiksartikelen die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Veel is gemaakt van plastic: plastic bakjes, plastic bekers, plastic borden, plastic servies. Disposables zijn handig maar kunnen ze ook duurzaam zijn?

Aandacht voor het milieu

De aandacht voor het milieu en klimaat kan niemand ontgaan. Disposables kunnen bij verkeerd gebruik bijdragen aan vervuiling en uitputting van de aarde. Dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig kan het ook anders. Met een duurzame disposable verpakking zet je een belangrijke stap om vervuiling en verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Maar waar begin je precies? 

Voordelen van kartonnen disposables

 • Tegengaan van zwerfafval
 • Duurzame uitstraling
 • Natuurlijk materiaal
 • Voeg beleving toe met bedrukking
 • PEFC™ en FSC® karton mogelijk
 • Hernieuwbaar en recyclebaar

Duurzame kartonnen disposables

De grootste zorgen zijn het plastic zwerfafval in het milieu. Daarom werken wij hoofdzakelijk met karton. Door met kartonnen disposables te werken, verklein je de negatieve gevolgen van zwerfafval. Karton is namelijk biologisch afbreekbaar, maar nog veel beter is het om karton te recyclen. Hierdoor kan het makkelijk opnieuw gebruikt worden. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan karton boven plastic en kiezen wegwerp bakjes, borden en schaaltjes van karton. 

Hernieuwbaar materiaal voor je verpakking

Hernieuwbaar betekent dat het materiaal opnieuw gemaakt kan worden. Karton is hier een goed voorbeeld van. Bomen groeien opnieuw en zo is er altijd hout beschikbaar ook in de toekomst. Een niet hernieuwbaar voorbeeld is plastic. De grondstof aardolie is niet oneindig beschikbaar.

Gecertificeerde materialen

Karton is dus vanuit hernieuwbaarheid gezien een heel milieuvriendelijk materiaal. Het is een natuurlijk materiaal en daarom is het zo geschikt als milieuvriendelijke verpakking. Bij PEFC™ en FSC® worden de bossen weer aangeplant volgens speciale programma’s. Geen boom gaat dus verloren. Ga je karton van PEFC™ of FSC® bossen gebruiken dan kan je deze logo’s ook op je verpakking gebruiken. Zo geef je aan dat je verpakking duurzaam is van milieuvriendelijk karton.

Hergebruik en recycling van de verpakking

Maak je jouw snackbakje recyclebaar dan is deze is gelijk een heel stuk milieuvriendelijker. Door in het ontwerp rekening te houden met de materiaalkeuze, kan de verpakking geoptimaliseerd worden voor recycling. Gebruik zoveel mogelijk monomateriaal. Dat wil zeggen één en hetzelfde materiaal. Het combineren van verschillende materialen maakt recyclen minder goed mogelijk. Is je verpakking recyclebaar, zet dit dan op de verpakking. Een weggooiwijzer is een goed voorbeeld hoe dit kan.

Remmert Dekker Packaging

Wat wij allemaal maken

Op dit moment leveren wij grote aantallen frietbakjes en snackbakjes voor verschillende fastfood horeca en snackbedrijven in Nederland. Ook tapse snackschaaltjes maken wij in grote aantallen. Al deze bakjes zijn bedrukt en stapelbaar. De frietbakjes hebben zelfs geïntegreerde sausvakjes. Voor restaurants en catering bedrijven maken wij maaltijdverpakkingen bewaar containers voor eten. Een mooi voorbeeld is de meeneem broodjesverpakking voor broodjes hotdog met een speciaal plekje voor de vork. Ook deluxe disposables en biologisch afbreekbare verpakkingen behoren tot de mogelijkheden. 

Bestellen, levering en voorraad

Wij leveren direct gereed product op elk adres in heel Nederland. Precies zoveel als jij nodig hebt. kartonnen uitdeelbakjes, wegwerp schaaltjes, take away bakjes enzovoort. Als uw voorraad dreigt op te raken kunnen wij op korte termijn leveren. Vanwege de opstartkosten hanteren we wel een minimum afname van 5.000 stuks.

Kosten

De kosten van je disposables zijn natuurlijk zeer belangrijk. Omdat wij op maat produceren hebben wij geen vaste prijzen. De oplage en het aantal bewerkingen zijn belangrijke factoren voor de uiteindelijke prijs. Vanuit de aanvraag maken wij vrijblijvend een passende offerte.

Alle voordelen op een rij

 • Disposables op maat
 • Specialist in food, voeding- en voedselverpakkingen
 • Alles naar jouw wens
 • Korte levertijden
 • Grote aantallen mogelijk
 • Betrouwbaar en deskundig

Kom in actie

Je gaat er voor? Kom in actie en neem contact met ons op. We zijn bereikbaar per telefoon of mail. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen op ons kantoor en productielocatie in Wormer. 

Meer weten?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een hoop zaken die komen kijken bij een echte milieuvriendelijke verpakking. Heb je hierover nog vragen dan horen we die graag! Wij zijn een verpakkingsbedrijf met een duurzame missie. We willen je dan ook graag helpen bij het realiseren van een milieuvriendelijke verpakking om trots op te zijn!


Ook interessant

Lees hier meer over horeca verpakkingendiposables verpakkingenkartonnen take-away bakjesduurzame disposablesmilieuvriendelijke verpakkingen