Disposables verpakkingen

Disposables verpakkingen

Ben je op zoek naar disposables verpakkingen, of wil je hier meer over weten. Wij hebben al onze informatie over deze verpakkingen hier verzameld. Op deze pagina lees je alles over de toepassingen en mogelijkheden van disposables. De voordelen en waar je op moet letten.


Wegwerpbaar

Disposables is de algemene term voor gebruiksartikelen van verpakkingsmateriaal voor eenmalig gebruik. Disposable staat voor verwisselbaar of wegwerpbaar. Disposables zijn handig, snel en efficiënt. Je komt ze daarom overal tegen. 

Klaar voor de actie

Disposables bieden uitkomst als je in korte tijd een hoop mensen wil serveren. Disposables zijn makkelijk in een grote voorraad op te slaan. Hierdoor heb je altijd genoeg. Met genoeg disposables kan je zeer efficiënt grote groepen serveren. 

Wegwerp als alternatief

Disposables zijn de wegwerp alternatieven voor producten zoals servies, bekers, borden, schaaltjes en tafelkleden. Wanneer deze producten te kostbaar, of niet voorradig zijn bieden disposables uitkomst. 

Waar te gebruiken

Bij festivals, evenementen, feesten en bijeenkomsten wordt vaak gebruik gemaakt van disposables. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. 

Na gebruik

Zoals de naam al aangeeft mag de disposable na gebruik weggegooid worden. Dit scheelt bijvoorbeeld op de kosten voor het ophalen van servieswerk en afwas. Bij de juiste inzameling kunnen de disposables ingeleverd worden voor recycling. Hierdoor kunnen disposables ook gebruikt worden als duurzame toepassing. 

Karton of plastic

Disposables zijn meestal van plastic of karton. Met deze materialen kunnen de meeste oplossingen worden aangeboden. De voordelen van karton is de mogelijkheid om dit te bedrukken. Karton is ook goed te recyclen en heeft een luxe en natuurlijke uitstraling. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan karton boven plastic. 

Specialist in food en to go

Ben je op zoek naar een disposables verpakking dan kunnen wij je daarbij helpen. We maken al 120 jaar verpakkingen voor de food markt. De laatste jaren zijn wij ons meer en meer gaan specialiseren in wegwerp en meeneem verpakkingen. De verpakkingen die wij maken zijn geschikt  voor direct contact met levensmiddelen. Niet onbelangrijk, want er geldt een strenge regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en verpakkingen. 

De juiste sfeer

Met disposables kun je elke gelegenheid omtoveren tot een culinair feest. Door de verschillende verpakkingen op elkaar af te stemmen ontstaat een eenheid in het geheel. Door de uitstraling goed aan te laten sluiten bij het thema of de beleving ontstaat het perfecte totaalplaatje. 

Trends

De laatste tijd is er veel interesse in natuurlijke en eerlijke materialen. Bruin karton mag gezien worden, ook voor food. Een verpakking moet ook steeds vaker een verhaal vertellen. Foodtrucks, festivals en urban stores hanteren een zorgvuldig totaalconcept. De verpakking moet hier ook op aansluiten. Een standaard disposable kan dan echt niet meer. 

Customisatie

Het ‘customizen’ van je verpakking is ook een opkomende trend. Op de verpakking kan een handgeschreven boodschap komen te staan. Ook de naam op de verpakking schrijven bij een bestelling zie je steeds vaker. Met karton is er veel mogelijk met customisatie van disposables. 

Duurzame disposables

Het gebruik van duurzame disposables wordt steeds belangrijker. Ook de consument vindt dit steeds belangrijker. Deze geeft de voorkeur aan milieuvriendelijke alternatieven. Grootste zorgen zijn het plastic zwerfafval in het milieu. Door met kartonnen disposables te werken, verklein je de negatieve gevolgen van zwerfafval. Karton is namelijk afbreekbaar, maar nog veel beter is het om karton te recyclen. Hierdoor kan het makkelijk opnieuw gebruikt worden. 

Bedrukte disposables

Door je disposables te bedrukken vergroot je de herkenbaarheid. Met een logo en de huisstijl kleuren van je evenement of bedrijf vergroot je de herkenbaarheid van je product. Het ziet er ook gelijk een stuk aantrekkelijker uit. Door te communiceren op de verpakking straal je vertrouwen en kwaliteit uit. Belangrijke zaken als het gaat om food. Ook als er veel te kiezen valt, of als de verpakking moet verleiden kan de bedrukking van een disposable doorslaggevend zijn. De laatste tijd wordt het communiceren van je merk en verhaal steeds belangrijker. Karton heeft perfecte drukeigenschappen en een heleboel ruimte om te bedrukken. De drukinkten die wij gebruiken zijn voedselveilig en voldoen aan de strengste normen. Een gerust idee.  

Mogelijkheden van karton

Het zal je verbazen hoeveel soorten karton er zijn. Voor elke toepassing is er wel een speciaal karton. Voor food gaat dit helemaal op. Vetwerende eigenschappen, of juist karton dat tegen hoge temperaturen bestand is. Voor alles is een speciaal karton beschikbaar. Als specialist en deskundige op het gebied van karton en verpakkingen, kennen wij al deze soorten en weten deze deskundig toe te passen. Zo zullen disposables nooit doorvetten, lekken of scheuren. Heel belangrijk want de consument verwacht wel dat hier over nagedacht is als zij zorgeloos aan het genieten is. 

Wat wij zoal maken

Op dit moment leveren wij grote aantallen frietbakjes voor verschillende snackbedrijven in Nederland. Ook tapse snackschaaltjes maken wij in grote aantallen. Al deze bakjes zijn bedrukt en stapelbaar. De frietbakjes hebben zelfs geïntegreerde sausvakjes. Voor restaurants en catering bedrijven maken wij draag en bewaar containers voor eten. Een mooi voorbeeld is de hotdog meeneem verpakking met een speciaal plekje voor de vork. 

Wat wij allemaal kunnen

Wij werken altijd op maat. Dat betekent dat iedere klant en opdracht uniek is. De aantallen, de materialen en de uitvoering zijn allemaal bepalende factoren waar iedere keer opnieuw naar gekeken wordt. Zo ontstaat een perfect maatproduct. Vanuit de opdracht kunnen wij speciale wensen meenemen. Zo maakten wij eerder de patatbakjes met saus vakjes en de food bakjes met bestek en servet houder. We zijn heel creatief in het vinden van oplossingen, dus kom maar op met je wens.

Bestellen

Bestellen gaat aan de hand van een goedgekeurd prototype. Als deze akkoord is bevonden dan kunnen wij gaan produceren. Precies zoveel als jij nodig hebt. Vanwege de opstartkosten hanteren we wel een minimum afname van 5.000 stuks. 

Levering en voorraad

Wij leveren direct gereed product op elk adres in heel Nederland. Als uw voorraad dreigt op te raken kunnen wij op korte termijn leveren. Dit doen wij nu al voor veel van onze klanten. 

Kosten

De kosten van je disposables zijn natuurlijk zeer belangrijk. Omdat wij op maat produceren hebben wij geen vaste prijzen. De oplage en het aantal bewerkingen zijn belangrijke factoren voor de uiteindelijke prijs. Vanuit de aanvraag maken wij vrijblijvend een passende offerte.

Alle voordelen op een rij

 • Disposables op maat
 • Alles naar jouw wens
 • Korte levertijden
 • Grote aantallen mogelijk 
 • Betrouwbaar en deskundig

Voordelen van kartonnen disposables

 • Tegengaan van zwerfafval
 • Duurzame uitstraling
 • Natuurlijk materiaal
 • Voeg beleving toe met bedrukking
 • PEFC™ en FSC® karton mogelijk 
 • Hernieuwbaar en recyclebaar

Kom in actie

Je gaat er voor? Kom in actie en neem contact met ons op. We zijn bereikbaar per telefoon of mail. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen op ons kantoor en productielocatie in Wormer.

Ook interessant

Lees hier meer over horeca verpakkingendiposables verpakkingenkartonnen take-away bakjesduurzame disposablesmilieuvriendelijke verpakkingen

Goed geregeld

 • Persoonlijke service
 • Oplossing op maat
 • Complete ontzorging