Patatbakjes van karton

Patatbakjes van karton

Duurzame snack verpakkingen specialist

Remmert Dekker Packaging is specialist op het gebied van voedselveilige kartonnen verpakkingen en levert snackbakjes aan bekende grote snack ketens zoals FEBO. Maar ook kleinere restaurants, vakantie-, pretparken en cafetaria’s. 

Patatbakjes in alle vormen en maten

Het lekkerste patatje snack je uit een kartonnen bakje

Met het gepatenteerde patatbakje heeft uw klant echt wat bijzonders in handen. Kartonnen bakjes zijn populair. Vanwege duurzaamheid, maar ook door bedrukking. Een bedrukt bakje met het logo en de kleuren van uw merk zorgt voor kwaliteit en beleving. 

Zoveel smaken, zoveel vormen

Voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke zaken als het om een goede verpakking gaat. Met 125 jaar ervaring en vijf kwaliteit en duurzaamheids certificaten zijn onze bakjes tip top! 

Klantervaring gaat omhoog

Het beste voor je klanten

Dat kan met een mooie verpakking. Bedrukte frietbakjes zijn opvallend en herkenbaar. Zo weten mensen je snel te vinden. Het is lopende reclame. De patat ziet er ook gewoon een stuk lekkerder uit in een bedrukt bakje. Maar ook het milieu is belangrijk. Plastic zwerfafval is een grote ergernis van consumenten. De patatbakjes van Remmert Dekker zijn daarom zonder plastic laminaat. 

Snacken zonder knoeien

Frietsaus, pindasaus of curry? Bij patat hoort saus! De saus over de friet is de ouderwetse manier en zie je vaak bij frietzakken of bakjes zonder apart sausvak. Niet iedereen vindt dit lekker, want het wordt vaak een kliederboel. Het patatbakje met sausvakje is daarom echt een uitkomst. Het houdt de saus apart en je kan lekker dippen. 

Trends, innovaties en duurzaamheid

Trends

Het luxe patatje is echt een trend. Ook biologische friet ziet men steeds vaker. Bij exclusieve friet en patat is de verpakking nog belangrijker. Met een onderscheidende verpakking trekt men de aandacht. Duurzame karton soorten en bedrukking dragen dan bij aan het bijzondere verhaal dat achter het patatje schuilt.

Innovatie

In karton is bijna alles mogelijk. Door middel van ontwikkeling en prototype’s maakt Remmert Dekker gewone patatbakjes bijzonder. Een bekend voorbeeld is het patatbakje voor FEBO. Een bakje met een inklapbaar sausvakje was het idee. Na een ontwikkel en test traject is deze er gekomen. Het patent op het ontwerp beschermt tegen namaak en immitatie.

Duurzaam karton

Een duurzame verpakking wordt steeds belangrijker. Maar wat is duurzaamheid precies? Bij duurzaamheid probeer je met verantwoorde keuze's bij te dragen aan een beter milieu. Karton is een natuurlijk materiaal. De bomen waar het karton van gemaakt wordt komen van duurzame bossen. De bomen worden dus weer terug geplant. Hiervoor gebruiken wij het PEFC™ en FSC® keurmerk. Met deze keurmerken laat je op de best mogelijke manier zien dat je verpakking duurzaam is.

Formaten, sauscompartiment en bedrukking

Formaten

Klein, middel en groot zijn bekende begrippen. Met de juiste portie groottes krijgt de klant precies genoeg en wordt verspilling voorkomen. Om het makkelijk te maken hanteren wij ook de standaard formaten A7, A9 en A20. Deze formaten ziet men vaak op de onderkant van de frietpbakjes staan en zijn zeer gangbaar. Wij hebben deze formaten met en zonder sausvakje in ons assortiment. Een ander formaat is ook mogelijk, omdat wij altijd op maat produceren.

Sausvakje

Wil je lekker eten zonder knoeien dan is het sausvakje een uitkomst. Al onze bakjes zijn uit te voeren met één, of zelfs twee extra sausvakjes. De sausvakjes zijn inklapbaar zodat de frietbakjes stapelbaar blijven. Het karton van de sausvakjes is dubbel uitgevoerd zodat de saus in het bakje blijft zitten en niet doorlekt.

Karton en bedrukken

Van zichzelf is karton een erg mooi materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het bruine kraft karton. Hier zie je de kartonvezels letterlijk zitten. Door te bedrukken gaat een verpakking echt leven. Het communiceert een boodschap, het verhaal dat bij een merk hoort. De combinatie van materiaal, uitvoering en bedrukking, zorgt voor een herkenbaarheid en is uniek voor karton. Het drukken van fotokwaliteit is mogelijk met offset drukken. Ook exacte kleuren van de pantone kleurwaaier kunnen gedrukt worden.

Kosten en voordelen van patatbakjes

De kosten

De kosten van je frietbakjes zijn natuurlijk heel belangrijk bij de overweging naar karton. De prijs wordt bepaald door het aantal bakjes, het formaat, karton en de bedrukking. Hoe groter de bestelling hoe groter het voordeel. Voor iedere klant gebruiken wij een op maat gemaakte offerte. In deze offerte is nauwkeurig de prijs opgebouwd. Ook is het mogelijk om de prijsverschillen te zien door middel van staffels. Een offerte is maatwerk, waardoor het niet mogelijk is om zonder offerte een richtprijs te geven. Een offerte is vrijblijvend en verplicht niet tot aankoop.

De voordelen

Naast de voordelen voor het milieu zijn er nog meer goede redenen om op karton over te stappen. Full colour bedrukking trekt de aandacht en herkenbare logo’s werken als wandelende reclame.

Alle voordelen op een rij:

 • Ontwikkeld en gemaakt in Nederland
 • Persoonlijke bedrukking
 • Aanpassingen en wensen in het ontwerp zijn mogelijk 
 • Met of zonder sausvakje
 • PEFC™ en FSC® logo als garantie voor duurzaamheid
 • Geen plastic zwerfafval 
 • De hoogste kwaliteit
 • De beste service

Waar wacht u nog op?

We hopen dat de informatie op deze pagina u goed heeft geholpen. Als u nog vragen heeft dan staat ons team voor u klaar. Via de mail of telefoon. Of u nu met onze ontwerpers wil brainstormen of gelijk een bestelling wil plaatsen. We zijn benieuwd en kunnen niet wachten om uw snacks van een mooi bakje te voorzien.

Goed geregeld

 • Persoonlijke service
 • Oplossing op maat
 • Complete ontzorging