Patatbakjes van karton

Patatbakjes van karton

Snack verpakkingen specialist

 Patatbakjes zijn er in vele soorten en maten. Wil je overstappen op een ander bakje? Of weet je nog niet wat er allemaal mogelijk is? Dan kunnen wij je misschien helpen. Remmert Dekker Packaging is de specialist op het gebied van voedselveilige kartonnen verpakkingen. Wij maken patat, friet en snackbakjes voor vele grote snack ketens, kleine restaurants en cafetaria’s.

Patatbakjes in alle vormen en maten

Het lekkerste patatje dip je in een kartonnen bakje

Met ons gepatenteerde patatbakje ‘dip delicious’ heb je echt wat bijzonders. Kartonnen bakjes zijn een echte trend geworden. Vanwege het milieu, maar ook door de mooie bedrukkingen met logo’s en kleuren. Een bakje met een apart sausvakje maakt het helemaal compleet.

Zoveel smaken, zoveel vormen

Voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Geen kinderachtige zaken als het om een goede verpakking gaat. Door onze ervaring en certificaten weten we precies waar we het over hebben bij het maken van jouw patat bakjes. De kleur, vorm en inhoud die bepaal jij, wij doen de rest en leveren het netjes en op tijd.

Klantervaring gaat omhoog

Het beste voor je klanten

Een patatje gaat er altijd wel in. Het is de kunst om te verleiden. Dat kan met een mooie verpakking, zoals onze kartonnen patatbakjes. Met een logo op je frietbakje weten mensen je sneller te vinden. Het is lopende reclame. De patat ziet er ook gewoon een stuk lekkerder uit in een bedrukt bakje. Ook het milieu is belangrijk. Plastic zwerfafval is een grote ergernis.

Eten zonder knoeien

Frietsaus, pindasaus of curry? Bij patat hoort saus! Saus over de friet is de ouderwetse manier. Snel en makkelijk. Niet iedereen vindt dit lekker, want het wordt vaak een kliederboel. Het patatbakje met sausvakje is dan echt een uitkomst. Het houdt de saus apart en je kan lekker dippen. Dat is smullen!

Trends, innovaties en duurzaamheid

Trends

Het luxe patatje is echt een trend. Ook biologische friet zie je steeds meer. Bij bijzondere friet en patat is de juiste verpakking nog belangrijker. Met een onderscheidende verpakking trek je de aandacht en wordt je opgemerkt. Duurzame karton soorten en bedrukking dragen dan bij aan het bijzondere verhaal dat achter het patatje schuilt.

Innovatie

In karton is bijna alles mogelijk. Door middel van ontwikkeling en prototype’s maken we gewone patatbakjes bijzonder. Een bekend voorbeeld is het patatbakje voor FEBO. Een bakje met een inklapbaar sausvakje was het idee. Na een ontwikkel en test traject is deze er gekomen. Het patent op het ontwerp beschermt tegen namaak. Zo ben je zeker van je zaak.  

Duurzaam karton

Een duurzame verpakking wordt steeds belangrijker. Maar wat is duurzaamheid precies?
Bij duurzaamheid probeer je met verantwoorde keuze's bij te dragen aan beter milieu. Karton is een natuurlijk materiaal. De bomen waar het karton van gemaakt wordt komen van duurzame bossen. De bomen worden dus weer terug geplant. Hiervoor gebruiken wij het PEFC™ en FSC® keurmerk. Met deze keurmerken laat je op de best mogelijke manier zien dat je verpakking duurzaam is.

Formaten, sauscompartiment en bedrukking

Formaten

Klein, middel en groot zijn bekende begrippen. Met de juiste portie groottes krijgt de klant precies genoeg en wordt verspilling voorkomen. Om het makkelijk te maken hanteren wij ook de standaard formaten A7, A9 en A20. Deze formaten zie je vaak aan de onderkant van de frietpbakjes staan en zijn zeer gangbaar. Wij hebben deze formaten met en zonder sausvakje standaard in ons assortiment. Een ander formaat is echter ook mogelijk, omdat wij altijd op maat produceren.

Sausvakje

Wil je lekker eten zonder knoeien dan is het sausvakje een uitkomst. Al onze bakjes zijn uit te voeren met één, of zelfs twee extra sausvakjes. De sausvakjes zijn inklapbaar zodat de frietbakjes stapelbaar blijven. Het karton van de sausvakjes is dubbel uitgevoerd zodat de saus in het bakje blijft zitten en niet doorlekt.

Karton en bedrukken

Van zichzelf is karton een erg mooi materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het bruine kraft karton. Hier zie je de kartonvezels letterlijk zitten. Door te bedrukken gaat een verpakking echt leven. Het communiceert een boodschap, je verhaal en je merk. De combinatie van materiaal, uitvoering en bedrukking, zorgt voor een herkenbaarheid en is uniek voor karton. Het drukken van fotokwaliteit is mogelijk met offset drukken. Ook exacte kleuren van de pantone kleurwaaier kunnen gedrukt worden.

Kosten en voordelen van patatbakjes

De kosten

De kosten van je frietbakjes zijn natuurlijk heel belangrijk bij de overweging naar karton. De prijs wordt bepaald door het aantal bakjes, het formaat, karton en de bedrukking. Hoe groter de bestelling hoe groter het voordeel. Voor iedere klant gebruiken wij een op maat gemaakte offerte. In deze offerte is nauwkeurig de prijs opgebouwd. Ook is het mogelijk om de prijsverschillen te zien door middel van staffels. Een offerte is maatwerk, waardoor het niet mogelijk is om zonder offerte een richtprijs te geven. Een offerte is vrijblijvend en verplicht niet tot aankoop.

De voordelen

Naast de voordelen voor het milieu zijn er nog meer goede redenen om op karton over te stappen. Met een full colour bedrukking trek je de aandacht en herkenbare logo’s werken als wandelende reclame.

Alle voordelen op een rij:

 • Ontwikkeld en gemaakt in Nederland
 • Persoonlijke bedrukking
 • Aanpassingen en wensen in het ontwerp zijn mogelijk 
 • Met of zonder sausvakje
 • PEFC™ en FSC® logo als garantie voor duurzaamheid
 • Geen plastic zwerfafval 
 • De hoogste kwaliteit
 • De beste service

Waar wacht je nog op?

Klaar om ook je patat in kartonnen bakjes te scheppen? We hopen dat de informatie op deze pagina heeft geholpen. Als er nog vragen zijn dan staat ons team voor je klaar. Via de mail of telefoon. Of je nu met onze ontwerpers wil brainstormen of gelijk een bestelling wil plaatsen bij onze verkopers. We zijn benieuwd en kunnen niet wachten om die lekkere patatjes van een mooi bakje te voorzien.

Goed geregeld

 • Persoonlijke service
 • Oplossing op maat
 • Complete ontzorging