Duurzaamheid

Duurzaamheid

Al generaties lang houden we ons bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kartonnen verpakkingen voor alle mogelijke toepassingen. Het verantwoord omgaan met het milieu behoort tot de basisfilosofie van het bedrijf.

Actief duurzaamheidsbeleid

Klimaatverandering en plastic soup  zijn milieuproblemen waar we als bedrijf actief wat aan kunnen doen door ontwikkeling van milieuvriendelijkere productieprocessen en het terug dringen van milieu belastende stoffen. Om dezelfde reden is er ook veel aandacht voor energiebesparing.

Warmtepomp in plaats van aardgas

Bij Van de Velde Packaging - Remmert Dekker is er in het bedrijfspand geen gasmeter aanwezig. Voor het verwarmen en koelen wordt gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met warmtepompen wat 40% (!) minder CO2 emissie betekent. Het systeem is extra gemoderniseerd wat jaarlijks nog eens 200.000 kilowatt extra stroomt scheelt.

Groene stroom

Van de Velde Packaging - Remmert Dekker heeft voor 100.000 KWh aan zonpanelen op het fabriekspand geplaatst, waarmee een groot aandeel van de gebruikte energie in groene stroom wordt voorzien

Duurzaam karton

Bij de inkoop van karton proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu. Van de Velde Packaging - Remmert Dekker is zowel FSC® als PEFC gecertificeerd. Beide zijn schema’s voor verantwoord en duurzaam bosbeheer. FSC® is bekender maar PEFC heeft echter een twee maal groter aandeel gecertificeerd bos en bij het vaststellen van de norm gebeurt dit PEFC “bottom up” uit een forum van verschillende belanghebbende. Twee grote pluspunten wat ons betreft.

Meer weten?

Bent u op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen? Van de Velde Packaging - Remmert Dekker heeft ruime ervaring in het maken van innovatieve verpakkingen van duurzaam materiaal. U kunt ons bereiken via onze contactpagina.