'We zoeken nu al mensen erbij'

'We zoeken nu al mensen erbij'

Remmert Dekker Packaging blijft na Belgische overname 'gewoon doorgaan'. Delen van kennis, schaalgrootte en groei: dat zijn de volgens marketingmanager Wouter Wigman de belangrijkste pluspunten voor Remmert Dekker na de overname door de Belgische branchegenoot Van de Velde Packaging.

In augustus vierde Remmert Dekker nog het 125-jarig bestaan. Daarop volgde de overname door de Van de Velde groep, eind vorige maand. Remmert Dekker is een bekroond kartonnage- en verpakkingsbedrijf met tachtig medewerkers en een omzet van vijftien miljoen euro. Van de Velde is tien keer zo groot en actief met meerdere bedrijven in West-Europa, Eerder nam het ook het Assendelftse bedrijf Veer Karton over.

Etalage

Stond Remmert Dekker in de etalage? Wigman: „In principe niet. Redenen om een gesprek aan te gaan lagen deels in de privésfeer. Directeur-eigenaar Annemarie Dekker heeft zich in 2019 teruggetrokken uit de dagelijkse leiding van het bedrijf om meer op afstand na te denken over de toekomst. De kinderen gaven haar daarbij aan voorlopig niet beschikbaar te zijn voor een functie in het familiebedrijf.”

Toekomstbestendig

„Wij hebben nationale en internationale klanten en bedenken innovatieve verpakkingen. Daar hebben we recent weer een prijs voor gewonnen. We zijn een gezond bedrijf, doen het juist goed. Alleen, door overnames wordt de concurrentie heviger. Door ons aan te sluiten bij een sterke groep kunnen wij onze marktpositie verstevigen. De overname maakt ons toekomstbestendig”, oordeelt Wigman.

Voor de medewerkers, waarvan velen met lange dienstverbanden, verandert er weinig, stelt het management. „Het bedrijf wordt als zelfstandige entiteit binnen Van de Velde voortgezet. Met dezelfde mensen, met dezelfde producten, op dezelfde locatie, Het voordeel is dat we nu samenwerken met andere bedrijven binnen de groep en dat we veel kunnen leren van elkaars expertise”  

Medewerkers

Volgens Wigman hebben de medewerkers ’enigszins gelaten’, anderen ’met vertrouwen’, gereageerd op het nieuws van de overname. „Voor sommigen komt het niet geheel als verrassing. Zij zagen het al een beetje aankomen. Eerst Annemarie die zich terugtrekt en de toenemende overnames in de markt. We hebben ondanks corona vorig jaar toch een positief bedrijfsresultaat behaald, maar we moeten er hard voor werken”, beschrijft Wigman de ontwikkeling in de markt. 

Hij noemt het positief dat Remmert Dekker aansluiting heeft gevonden bij ’een internationaal opererend bedrijf met een duidelijke groeistrategie’. „Daar maken wij nu onderdeel vanuit. Van de Velde is ook een familiebedrijf en bestaat ruim tachtig jaar. Sinds 2010 zijn ze op overnamepad en breiden zij stapsgewijs hun werkgebied uit. In de toekomst zal er meer werk bijkomen. Eigenlijk zoeken we nu al nieuwe mensen.”

 

Tekst: Ronald Massaut, fotografie: Erik Rietman. Publicatie Noordhollands Dagblad: 9 november 2021.