Watergedragen lak maakt bakjes vochtbestendig

Watergedragen lak maakt bakjes vochtbestendig

Remmert Dekker Packaging is na een intensief ontwikkeltraject in samenwerking met haar klant Nature’s Pride erin geslaagd om een kartonnen aardbeien punnet op de markt te brengen, waarbij de vochtbestendigheid van plastic laminaat is vervangen door een watergedragen lak. Een grote stap voorwaarts in het streven naar duurzame verpakkingen. Nature’s Pride heeft hiermee de primeur in Nederland en daarbuiten.

Innovatie in verpakkingsmaterialen

Duurzame aardbeien verpakking

Remmert Dekker Packaging: “Voorheen waren wij genoodzaakt om tweezijdig bedrukt karton te voorzien van plastic laminaat als functionele vochtbarrière. Dit leidt echter tot een samengesteld verpakkingsmateriaal, wat gescheiden gerecycled moet worden. Met de nieuwe innovatieve waterafstotende lak kan de consument de verpakking na gebruik bij het oud papier meegeven. Duurzaam en toekomstbestendig. Onze klant Nature’s Pride is een belangrijke partner geweest in dit project. Nature’s Pride hanteert ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, wat aansluit op de missie van Remmert Dekker Packaging.”

Waterbestendige verpakking zonder laminaat

Volledig karton, volledig recyclebaar

Remmert Dekker Packaging benadrukt de noviteit van de oplossing. “Wij hebben exclusiviteitsafspraken met onze leveranciers. De lak is uitgebreid getest en voldoet aan alle voedselveiligheidseisen. De nieuwe lak is breder toepasbaar dan alleen voor aardbeien, denk aan ander zacht fruit en groenten die vochtbestendige verpakking nodig hebben.”

Waar te vinden?

Het plasticvrije Eat Me aardbeienbakje van Nature’s Pride is nu te koop in de supermarkt.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op 

Het verkoopteam van Remmert Dekker Packaging staat voor u klaar. Op onze contactpagina staat hoe je ons het makkelijkst kunt bereiken.