Topvrouw Annemarie wordt student

Topvrouw Annemarie wordt student

Annemarie Dekker zit bijna dertig jaar in het bedrijf dat haar overgrootvader al in 1896 begon. Ze is directeur van Remmert Dekker Packaging, dat in Wormer met bijna honderd medewerkers kartonnen verpakkingen voor levensmiddelen maakt. 

Vroeg begonnen

Op 22 jarige leeftijd nam ze het bedrijf over van haar vader. “Ik moest het bedrijf in, of mijn vader zou het verkopen. Toen ben ik er voor gegaan. De jaren die volgden zijn in sneltreinvaart voorbij gegaan. Natuurlijk herinner ik me de verwoestende bedrijfsbrand in 2001. Maar ook fantastisch mooie dingen. Mijn drie kinderen natuurlijk. Het Koninklijke predikaat in 1996. De herbouw van een volledig duurzaam bedrijfspand. De uitbreiding en groei van ons gezonde bedrijf. Octrooi toekenningen voor vernieuwende verpakkingen die we in de markt hebben gezet en natuurlijk alle medewerkers. Met elkaar hebben we dit bereikt. 

Nieuwe uitdaging

“Maar aan alles komt een eind. Het verlangen groeide om mezelf verder te ontwikkelen en totaal iets nieuws te doen. De behoefte aan een nieuwe uitdaging bracht de beslissing: Ik ga weer studeren! Psychotherapie, iets wat me altijd gefascineerd heeft. Ook wil ik het water op en mijn schippersvaarbewijs halen. Ik ga een nieuwe directeur in huis halen die het bedrijf zal gaan leiden.”

Familiebedrijf blijft behouden

Vanuit de wens van de kinderen wordt het bedrijf niet verkocht. Het bedrijf blijft binnen de familie voor de volgende generatie. “Zij zijn nu nog de wereld aan het ontdekken. Het juiste moment komt als zij er aan toe zijn. De tijden zijn veranderd.”

Nieuwe directeur

Oud studiegenoot en vriendin Tjarda Grimbergen zal het directeurschap per oktober 2019 overnemen.  Annemarie: "We waren allebei toe aan een nieuwe uitdaging, de timing was perfect."

Namens Remmert Dekker Packaging en alle medewerkers bedanken we Annemarie voor de afgelopen 29 jaar en wensen haar heel veel succes en geluk voor de toekomst!

Tekst op basis van artikel in: Telegraaf 5 juli 2019. Aangevuld door: Wouter Wigman. Bron: Annemarie Dekker.

Lees ook het interview met Annemarie Dekker in Noord Hollands dagblad van 27 juli 2019

Heb je een leuke, bijzondere of ingewikkelde vraag? Mooi, daar houden we van!