Remmert Dekker Packaging krijgt de groenste stroom

Remmert Dekker Packaging krijgt de groenste stroom

Al generaties lang houdt familiebedrijf Remmert Dekker Packaging zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kartonnen verpakkingen voor alle mogelijke toepassingen. Het verantwoord omgaan met het milieu behoort tot de basisfilosofie van het bedrijf.

“Bij Remmert Dekker praten we niet over duurzaamheid, we doen het gewoon!” Aldus Tjarda Grimbergen, CEO van Remmert Dekker Packaging.

Bewuste keuze voor Pure Energie

Daarom is verpakkingsbedrijf Remmert Dekker Packaging al sinds 2016 klant bij Pure Energie. Echt groene en eerlijke stroom. Zij nemen de groenste stroom rechtstreeks af van het windpark in Dronten, Windpark Oldebroekertocht. Hiermee bespaart Remmert Dekker Packaging jaarlijks zo’n 760.000 Kg aan CO2. 

‘’We hebben gekozen voor Pure Energie omdat Nederlandse groene stroom past bij onze duurzame missie. We kijken kritisch naar onze footprint en de materialen die we gebruiken. We zijn zeer tevreden dat Pure Energie bijdraagt aan ons duurzame verpakkingsproces.”

Ook is er bij Remmert Dekker Packaging in het bedrijfspand geen gasmeter aanwezig. Voor het verwarmen en koelen wordt gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met warmtepompen wat 40% minder CO2-emissie betekent. Op het dak van Remmert Dekker Packaging liggen zonnepanelen en de collega's rijden elektrisch.

Reactie Pure Energie 

‘’We zijn zeer trots op de samenwerking met Remmert Dekker Packaging. Het is een prachtig familiebedrijf die zich van A tot Z bezig houdt met het milieu. Zo ook door rechtstreeks onze groenste stroom af te nemen.’’ Aldus Joost Posthuma, hoofd zakelijk bij Pure Energie.

Artikel Pure Energie