Nieuwe verpakking van karton voor biologisch zachtfruit

Nieuwe verpakking van karton voor biologisch zachtfruit

Telers van biodynamisch zachtfruit, Elze-Lia Visser en Harald Oltheten, hebben voor hun uitgebreide assortiment zachtfruit een complete lijn verpakkingen ontwikkeld, waardoor een heleboel plastic bakjes overbodig worden. De verpakkingen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd en PEFC gecertificeerd karton en biodegradable folie (EN 13432) en kan in zijn geheel bij het oud papier om gerecycled te worden.


Harald Oltheten van De Ring, Oud-Sabbinge

In de nieuwe bakjes kunnen vanaf nu onder meer de biologisch-dynamische bramen, frambozen, rode bessen, witte bessen, kruisbessen, mirabellen en kiwibessen verpakt worden.

Remmert Dekker Packaging

Om te zorgen dat dit heerlijke, maar ook kwetsbare fruit zo goed mogelijk in de winkel komt te liggen is er veel aandacht besteed aan de ontwikkelfase van de verpakkingen, waarin de telers zeer nauw begeleidt zijn door Willem Kooijman en Ted Hilbers van verpakkingsspecialist Remmert Dekker Packaging.


Elze-Lia Visser van Fruitweelde, Ingen

Elze-Lia Visser: "Wij wilden heel graag zelf een verpakking voor ons tere zachtfruit ontwikkelen, omdat we tot nog toe geen voldoende geschikte milieuvriendelijkere alternatieven hadden kunnen vinden. Het ontwikkelen van een verpakking is echter een specialistische klus, waar we als telers alleen geen ervaring, tijd en ruimte voor hebben. Het is dan ook heel mooi dat het ons wel lukt om dit soort projecten te realiseren als we hierin samen optrekken binnen Nautilus Organic. Bovendien vinden we het heel leuk dat we onder het motto ‘jij blij, bij blij’ een persoonlijk bedankje kunnen overbrengen aan de kopers van ons fruit. Met hun aankoop helpen ze ons tenslotte om onze biodynamische bedrijfsvoering in stand te houden en zo te kunnen telen in harmonie met de natuur en de omgeving."

Meer weten?

Zoals je kunt lezen is er een hoop mogelijk en biedt een kartonnen fruitbakje ook veel voordelen. Wil je ook een duurzaam bakje voor je fruit, neem dan contact met ons op. We staan klaar om je vragen te beantwoorden. Meer lezen over fruitbakjes van karton? 

Bezoek de website van Fruitweelde en Nautilus Organic

Bron: Biojournaal 17 juli 2019

Heb je een leuke, bijzondere of ingewikkelde vraag? Mooi, daar houden we van!