Case: YU&ME duurzame tomatenverpakking

Case: YU&ME duurzame tomatenverpakking

YU&ME staat voor You & Me, het delen van bijzondere momenten en maken van mooie herinneringen. Verwen jezelf maar geniet ook met anderen! In een tijd vol uitdagingen is er niets krachtiger dan samen genieten. Door de uitschuifbare slede in de verpakking zet je deze met trots op de borrelplank.  

Wat zijn ze mooi, de tomaatjes van Yu&Me! PIT Foodconcepts ontwikkelde het concept voor dit nieuwe product en zorgde vervolgens samen met Remmert Dekker Packaging voor de realisatie van het verpakkingsidee. Een duurzaam doosje met uitschuifbare slede die je zo de borrelplank op schuift!

Duurzame verpakking

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt voor de YU&ME tomaatjes. Zo bestaat de verpakking enkel uit karton, wat het eenvoudig recyclebaar maakt. De borreltomaatjes worden bij Westburg op duurzame wijze PlanetProof geteeld met gebruik van restwarmte en inzet van alleen biologische gewasbescherming.

‘De verpakking klopt helemaal, de kleuren en zonnestralen die centraal staan voor hoe de tomaatjes groeien in de kassen in Grubbenvorst. Met daarnaast ons verhaal, de duurzame teeltwijze en keuze voor verpakkingsmateriaal. ’ aldus Bas van Leeuwen, Westburg BV. De verpakking is uniek in het schap door het kleurgebruik.

Samenwerking

Deze borreltomaatjes worden geteeld door Westburg en zijn in samenwerking met de telers Bas van Leeuwen en Ton van Leeuwen, BASF's vegetable seeds business én ZON fruit & vegetables ontwikkeld.

Merkstrategie en conceptontwikkeling door Pit- Foodconcepts en branding & packaging design door Laura Voet.

Meer informatie

Meer weten over duurzame AGF verpakkingen? Check onze verpakkingen, doe een contact aanvraag, of neem direct contact met ons op.