8 vernieuwende trends in Food, Snacks & Packaging

8 vernieuwende trends in Food, Snacks & Packaging

Net als in mode zitten er in ons eten ook allerlei trends en vernieuwingen. Nieuwe smaken, maar ook nieuwe manieren om iets op een vernieuwende manier klaar te maken. Voor de presentatie en het overbrengen van het merkverhaal is een belangrijke rol voor de verpakking weggelegd. Niet zo gek dus dat er in verpakkingen ook allerlei trends zijn. In dit stuk lees je alles over de huidige en nieuwste trends en innovaties in verpakkingen. Ben jij op zoek naar een vernieuwende verpakking? Kom dan snel met ons in contact!

1. Design verpakkingen

De tijd van simpele, of zo goedkoop mogelijke verpakkingen lijkt achter ons te liggen. De verpakking is een visitekaartje geworden en maakt reclame voor zowel de inhoud, als de verkoper. De mogelijkheden met design verpakkingen zijn eindeloos en de uitblinkers worden zelfs bekroond met design awards. Wil je meer weten over design verpakkingen? Wij kunnen je helpen met advies en ontwerp.

2. To go

Of je nu haast hebt of niet. ‘To go’ is de bekendste grote trend overgewaaid uit Amerika. Koffie to go kennen we al, maar daar pakken we steeds vaker een broodje of wat anders lekkers bij. Natuurlijk moet dit allemaal goed en lekker worden verpakt, zodat je het makkelijk meeneemt en niet knoeit. Met to-go is het belangrijk om in te spelen op verleiding en gemak van een product en verpakking.

3. Bestellen met een app

Vergeet het afhaalmenu. Bestellen doe je tegenwoordig met een app. De voordelen zijn groot. Je kan kiezen uit het grootste aanbod en je smartphone weet precies welke restaurants in de buurt open zijn. Aanbiedingen op maat kun je verwachten naar aanleiding van je opgeslagen bestellingen. De betaling is gelijk gepiept en op je telefoon zie je hoe lang je fiets bezorger onderweg is. Eenmaal bij jou thuis, in het park, kantoor of strand is het uitpakken geblazen met mooie verpakkingen waarmee het feestje compleet is.

4. Foodies en instagram

Zoals hierboven beschreven verandert het internet en de smartphone ook hóe we eten. De trends gaan nog sneller door Foodies! Foodies zijn mensen die helemaal gek zijn op eten en hier niet uitgeschreven en gefotografeerd over raken. Met hashtags wordt alles gedeeld onder grote groepen volgers op instagram. Bedenk eens wat een bereik een mooie verpakking zo krijgt.

5. Supermarkt plaza

Ook de supermarkten zitten niet stil en doen er alles aan om jou te bedienen. Voorbeelden hiervan zijn vernieuwende concepten zoals XL supermarkten en foodplaza’s. Deze nieuwe supermarkten worden uitgerust met eetgelegenheden, sushi chefs, espresso cafe’s en vers bereide maaltijden.

6. Luxe snackbar

De een vind het overdreven en de ander geweldig. Maar één ding is zeker we zijn bijzonder creatief met eten en de presentatie ervan. De signature van de maand van Sergio Herman haal je zonder te reserveren op in het Frites Atelier. Een premium beleving van een ouderwets bakje friet. De verpakking is onderdeel van de ervaring en meegenomen in het totaal design. Niets is hierbij aan het toeval overgelaten. Heb jij al eens een boutique friet gegeten?

7. Foodtrucks en festivals

Laat de zomer maar komen en de festivals beginnen. Ook op festivals vindt een verschuiving plaats van steeds lekkerder, gezonder en veelzijdiger eten. De Foodtrucks zijn hierin een welkome aanvulling met de lekkerste specialiteiten op bijzondere locaties. Inmiddels hebben Foodtrucks zelfs al eigen festivals. Hoe onderscheid je je? Natuurlijk met je eigen verpakking, speciaal op maat gemaakt. Heb je al een idee, of inspiratie nodig wat allemaal kan? Wij helpen je graag.  

8. Duurzaam en bewust 

Als je dit zo allemaal leest lijkt het dat er steeds meer verpakkingen bijkomen. Ja, gelukkig maar! Verpakkingen kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in het terugdringen van voedselverspilling en bijdragen aan een bewuste afvalscheiding. Bij consumenten is een sterke voorkeur voor milieuvriendelijke verpakkingen die bovendien recyclebaar zijn. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan karton van gecertificeerde bosbeheer zoals PEFC en FSC. Belangrijke beslissingen bij het kiezen van een duurzame verpakking, waar we je graag bij helpen.

We hopen dat je een stukje wijzer bent geworden en misschien geïnspireerd bent om ook een eigen verpakking te ontwikkelen. Als dat zo is willen we je graag helpen. Van alle beschreven voorbeelden hebben we leuke projecten die we graag aan je laten zien. Nieuwsgierig? Maak direct een vrijblijvende afspraak.

© Remmert Dekker Packaging 2017

Heb je een leuke, bijzondere of ingewikkelde vraag? Mooi, daar houden we van!

Verpakkingen worden op maat geproduceerd. Er geldt een minimum oplage van 5.000 stuks*
* Uitzonderingen voor test oplage's en proeven. Info via contact@remmertdekker.nl